Vítáme nového hosta Hledání | Aktivní témata | Přihlásit se | Zaregistrovat se

Výběr kurzu a Mistra Možnosti · Zobraz
Witch
#1 Odesláno : 24.03.2009 14:45
Kategorie: Administrátor

Členem od: 17.03.2009
Zpráv: 151
Body: 452
Při výběru kurzu byste měli dbát na dvě věci:

1. Kurz by vás měl oslovovat - člověk cítí obrovskou potřebu se kurzu zúčastnit a někdy ani neví proč. Cítí hluboko v sobě, že ho musí absolvovat a tak se těší, že po přihlášení počítá dny do kurzu. Po přihlášení také cítíte obrovskou radost.

2. Měli byste se podívat na předpoklady, které byste měli splňovat pro absolvování vybraného kurzu - Pro některé kurzy je potřeba některých zkušeností, znalostí, nebo zasvěcení. U každého kurzu je většinou v popisku napsáno, co se od adepta očekává.

Co byste při výběru kurzu neměli dělat:

1. Nechoďte na kurz s kamarádkou, která vás přemluvila a vám se vlastně vůbec nechce - Takové kurzy vám mnoho nedají. Záměr jít na kurz nevychází z vašeho srdce a potom se může stát, že zaplatíte za něco, co vám vlastně vůbec nic neříká!

2. Nechoďte na kurz, pokud vám jde o titul, nikoliv o informace - Vaše ego tak bude stát v cestě tomu, abyste svého Mistra či učitele opravdu slyšeli a odnesli si z kurzu cenné informace.

Při výběru Mistra byste měli dbát na následující:

1. Měli byste vědět, kolik zasvěcení váš vybraný Mistr absolvuje za rok - Jedno zasvěcení si sedá nejméně 21 dní, některá zasvěcení i 3 měsíce. Pokud je číslo zasvěcení vyšší, než 16 (tzn. 16 systémů práce s energií), potom k němu nechoďte. Důvod pro pauzu mezi jednotlivými zasvěceními je prostý. Tělo se musí vyrovnat se změnami, které přinese detoxikace organismu nastartovaná zasvěcením. Psychika musí vyplavit a vyléčit traumata, která zasvěcení otevřelo a Mistr se musí naučit a vyzkoušet to, co se v systému naučil (to někdy může trvat i hodinu, ale praxe je potom nutná). Nejdůležitější bod ovšem je, že si energie musí vymezit svoji formu ve svém novém nositeli. Pokud žák nepočká 21 dní mezi jednotlivými zasvěceními, potom se klidně dva systémy mohou spojit dohromady a vzniká úplně něco jiného. Ale také může dojít k tomu, že jsou obě dvě energie zmíněných systému stejné. Tzn. není žádný rozdíl mezi energií dvou systémů, které měl žák zasvěcené krátce po sobě. V dnešní době existuje v České Republice mnoho Mistrů, kteří ještě před 3 lety nevěděli, co Reiki je a dnes mají zasvěcených klidně kolem 100 systémů.

2. Váš Mistr by ve vás měl vyvolávat pocit důvěry, autority, přísnosti, ale také přátelství a sympatie - Svěřit se do rukou Mistrovi je velká věc. Při zasvěceních jste naprosto otevření, takže se Mistrovi naprosto odevzdáváte do jeho rukou. U některých systémů to může být potenciálně nebezpečné. U Hatnamonrei nelze cokoliv do žáka či kanálu během zasvěcení vložit, či dokonce použít zasvěcení proti žákovi. Za prvé jsou všichni Mistři Hatnamonrei natolik v pohodě, že rozhodně nemají důvod proč by to vůbec dělali, ale je lepší to mít pojištěné i zezhora.

3. Nevybírejte Mistra podle ceny kurzu! - na to už naletělo mnoho žáků. Levnější cena - jdu tam... Brick wall půjdete hlavou proti zdi. Ne vždycky je přímá úměra v kvalitě Mistra a ceně kurzu, ale u mnoha Mistrů to tak funguje. Vyšší cena filtruje ty, kteří na kurz chtějí jít a kteří jsou jenom zvědaví. Mistři, kteří pořádají kurzy a vzdělávací akce jako svou hlavní pracovní náplň mají vyšší cenu kurzů, protože mají vyšší náklady. Mistři, kteří mají ještě další práci si mohou dovolit mít kurzy levnější. Rozhodně bych vybírala Mistra podle bodu 2. nikoliv podle ceny jeho kurzů.

Rev. Iveta Andromeda Woodová, Htr
Witch
#2 Odesláno : 22.07.2009 13:06

Napadla mě ješně jedna věc při výběru kurzu, se kterou by měli případní účastníci počítat.
Účast na jakémkoliv kurzu jakéhokoliv Mistra je dost podmíněná tím, jestli Vás vůbec chce Mistr vzdělávat. V naší republice se stává, že si žáci myslí, že když se přihlásí na kurz, že je Mistr povinen je vzdělávat, protože si kurz zaplatili a hlavně si ho vybrali. Není to pravda. Mistr předává svoje duševní vlastnictví a svoje znalosti žákovi. Žák platí za Mistrův čas, nikoliv za informace!!! Pokud Mistr nechce žáka vzdělávat, má na to plné právo. Navíc fakt, že v dnešní době si lidé myslí, že si jenom žák vybírá svého Mistra, je dost smutný. Dříve to bylo přesně naopak a ve východních zemích to tak stále funguje.

Také pokud žák spěchá ve svém vývoji, tak má Mistr právo odmítnout další postup vpřed. Mistr to málokdy myslí špatně se svým žákem. Znám sice i takové, ale řekněme, že počet těch egocentrických prospěchářů nepřesahuje počet těch, kteří to s žákem myslí dobře. Já ctím zásadu posvátná svobodná volba každého. Doporučuji, ale ani rozbití úst neblokuji, protože komu není rady, tomu není pomoci.
Pokud jde žák jinam, když ho Mistr snaží zbrzdit, tak je to jeho blbost. Můj známý a kolega z USA si prodělal Reiki chřipku. Podstoupil příliš mnoho zasvěcení, kdy jeho systém řekl dost. Měl vážné zdravotní problémy a na energii nemohl šáhnout celý rok. Musel podstoupit mnoho metod léčení bez energie, než mu něco pomohlo. Mezi námi, těch zasvěcení nebylo zase tolik!!! Nyní má velmi striktní omezení ve své práci s energií a stále zápasí s následky svého úprku k osvícení.

Je také třeba si uvědomit, že vyjádření nezájmu ve vaší komunikaci o něco, na co se ptáte je plýtváním času Mistra!!! Mistr není obchodník, ačkoliv propagování jeho služeb musí být marketingové, aby vůbec někdo věděl, že existuje.

Zajímalo by mě, jestli byste se k Japonskému Mistrovi, k Tibetskému mnichovi, či faráři chovali s neúctou a jako kdyby byl nějaký podomní prodejce služeb?

Já určitě ne. S takovou neúctou jsem se ovšem setkala u nás v republice. Komunismus opravdu napáchal své zlo. Naučil nás neúctě jeden k druhému. Něco, čemu nás může naučit duchovní cesta a vztah Mistr a žák je obnovení úcty jeden k druhému a nalezení pokory a ocenění znalostí a schopností jeden druhého. Může nás naučit schopnoti a dovednosti druhých oceňovat a obdivovat, nikoliv závidět a tím také rozvíjet v bezpečném prostředí schopnosti svoje.

Zamysleme se nad tím, jakým způsobem jednáme a hlavně se zamyslete nad tím, jak k Mistrovi, ke kterému byste se hlásili na kurz přistupujete. Pokud u sebe objevíte neúctu k tomu Mistrovi, potom tam nechoďte. Jenom mu zkazíte den a ostatním na kurzu i celý kurz. Pamatujte si, že Mistr je také jenom člověk, který má emoce. Není to stroj! A už vůbec ne automat na zasvěcení.

Pro všechny Mistry - nenechte sebou orat. Dejte své služby, ale pokud vás žáci začnou obviňovat ze svých problémů, tak se s nimi nebojte rozloučit. Vám se uleví a oni si brzy najdou jinou oběť. Uvědomte si svoji cenu!!!

Witch
#3 Odesláno : 02.10.2009 23:27

Než půjdete na kurz, tak je také dobré se zbavit různých předsudků a dát na pravou míru některé pověry a mýty...

Pokud nepoužívám pozice rukou, které se používají například v Usui Shiki Ryoho Reiki, tak energie neproudí a nefunguje to – NESMYSL
Pokud mám zasvěcený 1. stupeň Usui Shiki Ryoho Reiki, tak nemohu energii posílat na dálku – NESMYSL
Energii na dálku mohu s jakýmkoliv systémem posílat jenom s dálkovým symbolem Hon Sha Ze She Nen – NESMYSL
S Reiki lze udělat černou magii. S Hatnamonrei systémem také. – NESMYSL u Hatnamonrei systému nelze provést černou magii v I. etapě Hatnamonrei
Mistr Hatnamonrei může zasvěcení použít proti mně, a vložit mi závislostní programy a připoutat si mě. – NESMYSL – Hatnamonrei zasvěcení jsou ošetřená tak, aby toto nebylo možné. Maximálně můžete mít emoce Mistra, ale s hygienou po zasvěcení byste neměli mít ani ty emoce!!!
Hatnamonrei přenáší magické infekce – ABSOLUTNÍ NESMYSL – Hatnamonrei naopak dokáže takové infekce detekovat a chránit se před nimi.
Energie je jenom jedna a všechny ostatní systémy mimo Usui Shiki Ryoho Reiki jsou nesmysl – NESMYSL
Hatnamonrei systém nefunguje – NESMYSL – Hatnamonrei systém funguje velice dobře, ale jenom když ho člověk používá. Samotné zasvěcení z vás posvátnou a čistou bytost neudělá a už vůbec nezpůsobí změny
Hatnamonrei je splácanina z mnoha různých jiných systémů – NESMYSL – Hatnamonrei je unikátní systém, který je samostatně stojící a funguje na bázi transformační energie, kterou nepoužívá žádný jiný známý systém.
Hatnamonrei mi hrozně ublížil a může za moje problémy. – NESMYSL – Hatnamonrei zasvěcení vyvalí problémy, které je třeba řešit a vyvalí jenom takové, které je adept schopen řešit. Všichni byli upozornění na to, že jestliže nebudou na sobě pracovat, tak z toho vyplývají různé problémy. Po jedničce musíte vyčistit jenom to, co jednička vyvalila. Maximum je 5 traumat!!! Většině lidí se vyvalí 2 a to si často řeší až na 4. stupni…  Ptám se, kde je chyba?
Hatnamonrei kurzy jsou drahé. – NESMYSL – Znám lidi, kteří učí naprosto neúčinné a obsahově nesmyslné věci a lidé za ně platí 3x tolik, než na Hatnamonrei. Ceny Hatnamonrei určuje Revize Mistrů Hatnamonrei.
Když působím energií, tak se vyčerpávám. – NESMYSL – Energie funguje tak, že tomu, kdo ji posílá, dodává energii, nikoliv naopak.
Posílání energie na dálku, je stejné jako modlení. – ABSOLUTNÍ NESMYSL – Posílání energie na dálku je úplně stejné, ne-li silnější, než dotekové posílání energie.
Zasvěcení na dálku nefungují. – NESMYSL – Zasvěcení na dálku do některých systémů je silnější, než zasvěcení v přítomnosti zasvěcovaného dotykové.
Když jsem vzteklá, tak si zanáším karmu. – NESMYSL – I když pokud někoho v tom vzteku zabijete, nebo si ho vybíjíte na svém okolí, tak by to mohla být i pravda. Ale zadržený hněv se odráží na játrech. Pet láhev to jistí… 
Po zasvěcení se musí držet půst. – NESMYSL – Ba naopak. Po zasvěceních je třeba dodávat organismu hodnotné jídlo, vitamíny a minerály, aby se organismus dobře vyrovnal se změnou.
Vegetariáni mají větší duchovní schopnosti a maso zanáší organismus. – NESMYSL – 16 let jsem byla vegetarián a nyní znovu jím maso. Opak je pravdou. Od té doby, co jím maso se cítím i energeticky silnější. Samozřejmě, nic se nemá přehánět, takže i přílišná konzumace masa nemusí být úplně pro organismus prospěšná.
Reikisti nemohou nikdy konzumovat alkohol. – NESMYSL – Jenom mají rychlejší opičku… 
Sprostá slova zanáší karmu. – NESMYSL – Sprosté slovo někdy řečeno od plic pro sebe může být úžasně úlevným prostředkem od silných emocí, které se nedají vyjádřit jinak.
Mistr Reiki toho umí vyléčit víc, než jedničkář. – NESMYSL – Všechno závisí na záměru léčeného a jeho touze se uzdravit. I jedničkář umí vyléčit šílené věci, pokud léčený chce a jedničkář má dobrý záměr u léčení.
Normální člověk se nikdy nemůže naučit práci s energií. – NESMYSL - Každý člověk, i mimino, se může naučit práci s energií. Závisí to jenom na tom, jak srozumitelně byla člověku práce s energií vysvětlena. Zasvětit lze i scanner… sice to asi nepřežije elektronika, ale jde to.
Reiki nemá žádné vedlejší účinky. – NESMYSL – Pro člověka, který má problémy s cévami může Reiki přinášet obrovské problémy. Těmto problémům lze u takového člověka předcházet skrze Hatnamonrei tak, že praktik použije symbol Marty. S tímto symbolem odcházejí veškeré negativní projevy.
Pokud má člověk vedlejší účinky při přijímání energie, tak je prolezlý ďáblem. – ABSOLUTNÍ NESMYSL – Může mít problémy s cévami, o kterých ani sám neví, nebo může mít jiný problém v prokrvování organismu, či obrovskou dispoziční slabost ledvin.

Pokud se chcete zeptat na další věci, které se tradují kolem Reiki a jiných sytémů práce s energií, tak sem s tím.
Jean Claude
#4 Odesláno : 04.10.2009 10:42
Kategorie: Člen

Členem od: 12.04.2009
Zpráv: 20
Body: 60
Tý jo... fakt si někdo myslí, že když máš reakci na posílání energie, tak že je ten člověk prolezlý ďáblem? Něco tak omezeného by mě v životě nenapadlo Not talking !
To byl nějaký fanatický inkvizitorský typ, že?
Jean Claude
Jean Claude
Witch
#5 Odesláno : 04.10.2009 11:03

Jo Jeane... žádný inkvizitorský typy... byli to Mistři Reiki!!! a takovým způsobem se vyjádřili k jedné mojí žačce, která tehdy ještě nebyla moje žačka a měla problémy s cévama. Když jí kamarádka dávala energii (Usui Shiki Ryoho Reiki), tak na to měla příšerné reakce. Normálně se jí zpomaloval krevní oběh natolik, že z toho až ztrácela vědomí.
Mistři docela známých jmen to byli!!! Označili jí za prolezlou temnýma silama, a nikdo z nich s ní nechtěl mít nic společného. Té kamarádky Mistrová jí dokonce doporučila, ať na tu mojí klientku působí, když o tom nebude vědět!!! Jednou takhle řídila auto...
Jenom ti slavní Mistři, nebyli schopní ani poznat, že je to problém v cévách, který se musí přes energii ošetřovat jiným způsobem.
Jenom pro zajímavost... stejné typy označovali také různé systémy práce s energií za prolezlé temnými silami a svými názory terorizují stále svoje žáky a ostatní Mistry, kteří si hledí svého.
A divil by ses, kolik mají žáků, skrze které ty svoje omezené názory, pověry a mýty šíří!
Witch
#6 Odesláno : 07.10.2009 18:12

Dnes jsem dostala tento dotaz v e-mailu a myslím si, že stojí za to ho tu uvést:

Dobrý večer paní Woodová,

četl jsem Vaše vyjádření na foru Vašich stránek a měl bych k tomu poznámku.

"• S Reiki lze udělat černou magii. S Hatnamonrei systémem také. – NESMYSL u Hatnamonrei systému nelze provést černou magii v I. etapě Hatnamonrei"

Znamená to tedy, že s Hatnamonrei lze provést černou magii? Píšete pouze o první etapě, nikoliv absolutně.

Děkuji za odpoveď.

S pozdravem
Jan L.

Moje odpověď na dotaz:

Dobrý den,
S Hatnamonrei jako takovým nelze provést černou magii. U Mistrovského kurzu si musí Mistr již dávat pozor, protože má velmi silné energie a běžné emoce jsou velmi silným nositelem elektromagnetické síly a mohou tudíž napáchat škody. Emoce jsou hlavním nositelem záměru a taky hlavní věcí, která určuje "barvu" magie. Běžný člověk vyprodukuje průměrně 5 černých magií za den. Jsou to většinou manipulace okolím, či malá prokletí. Energie běžného člověka je mnohem slabší, než energie Mistra Hatnamonrei. Tam, kde běžný člověk stejnou emocí spáchá malé prokletí, tam Mistr Hatnamonrei může stejnou emocí, ale svojí elektromagnetickou silou provést nechtěně smrtelnou formu černé magie. Nicméně průměrný Mistr Hatnamonrei spáchá oproti běžnému člověku jednu magii za rok! Což je obrovský rozdíl. Pokud si na sobě pracuje a zpracovává si svoje emoce, potom ta jedna magie za rok je něco, co nestojí za řeč (tedy malá manipulace, či malé prokletíčko). Pokud si emoce nezpracovává, tak může být velmi nebezpečným a takového člověka většinou pole Hatnamonrei odmítne dotovat energií, což vyústí ve vyhazov a omezení energetického kanálu, aby tento člověk nebyl nebezpečný svému okolí.
Pokud na sobě Mistr Hatnamonrei nepracuje a nezpracovává si emoce, které v sobě má, potom se může stát nebezpečným svému okolí. Nezpracovávání si svých emocí je nejčastější důvod pro vyloučení z kurzů II. Etapy Hatnamonrei - tedy přípravy na Mistra. Za poslední půl rok na tomto pohořeli tři, kteří byli z kurzů vyloučeni. Hatnamonrei klade vysoké nároky na svoje Mistry i Mistry v přípravě - tedy žáky II. Etapy Hatnamonrei. Nicméně u žáků II. Etapy Hatnamonrei a u Mistrů se počítá, že již nemají potřebu něco, jako černou magii provozovat a svoje emoce si zpracovávají!
Do Mistrovského kurzu se dostanou jenom Ti, kteří na sobě intenzivně pracují a splňují velmi přísná kritéria. Často se stává, že i mě osočují někteří lidé z černé magie a obviňují mě z nesmyslů, jako že jsem zasvěcení otočila proti nim. Jsem veskrze šťastný člověk a vedu šťastný a spokojený život. Nemám potřebu závidět, nenávidět, či dokonce obviňovat svoje okolí ze svých problémů. 99% lidí, kteří mě osočují z podobných věcí buď nedostalo pozvání do Mistrovského kurzu (a zlobí se proto na mě) nebo jsem si rýpla do jejich pompézního ega a uražená ješitnost to nevydržela... :) To zbylé procento k tomu má jiné osobní důvody, které neznám, ale většinou jsou to lidé, kteří mě neznají osobně, nebo se mnou ani nikdy nemluvili... :) Často jsou to také urýpaní lidé, kteří mají potřebu kritizovat a tak na sebe upoutávat pozornost, která jim chybí. No, typické ovládací drama kritik.
Pokud bych se měla zmínit o Mistrech Reiki ostatních linií, tak bych řekla, že jejich nebezpečnost oproti Mistrům Hatnamonrei je mnohem závažnější. Klasičtí reikisté (a to mohou být Mistry klidně 30 různých druhů reiki - ti jsou ještě nebezpečnější, než jiní) totiž absolutně neumí pracovat sami na sobě a mají velmi silné energie. Žádný ze systémů Reiki je to totiž nenaučil! Je to smutné a žalostné, ale většinou co reiki Mistr to černý mág... Oproti tomu, jak to v ČR vypadalo v devadesátých létech nebo ještě před osmi devíti lety je to teď džungle, ve které pohledat Mistra, který si nehojí svoje ego na svých žácích je skoro nemožné. Reiki se sice stalo běžnou věcí a skoro v každém městě je alespoň jeden Reiki Mistr nějaké té linie, ale kvalita bohužel mizí. Znám několik výborných Mistrů Reiki, kteří dělali svoji práci poctivě a pracovali na sobě, kteří byli doslova vyštípáni kritiky a pomluvami z řad Reiki Mistrů. Motivem byla závist a zášť. Tito Mistři přestali tuto práci dělat, protože to neměli za potřebí být neustálým terčem pomluv a útoků z řad Reiki Mistrů, kteří si nedokázali obstarat svoji klientelu a tak útočili na úspěšnější kolegy. Je tomu tak dodnes... a to je odvrácená strana duchovna v ČR. Do duchovna to sice vůbec nepatří, ale bohužel to tu existuje.
Děkuji za váš dotaz, doufám, že jsem ho zodpověděla. Odpověď i otázku vložím na fórum, aby si to mohli přečíst i jiní.

Uživatelé, kteří si prohlížejí toto téma
Host
Změnit fórum  
V tomto fóru nemůžete iniciovat nová témata.
V tomto fóru nemůžete na témata odpovídat.
V tomto fóru nemůžete své zprávy mazat.
V tomto fóru nemůžete své zprávy editovat.
V tomto fóru nemůžete iniciovat průzkumy mínění.
V tomto fóru nemůžete hlasovat v průzkumech mínění.