Konstelace spojení Nebe a Země jsou naprosto odlišné od například rodinných konstelací.
Vsadím se, že jestliže jste absolvovali klasické rodinné konstelace tak, jste zažili moment, kdy vám pán nebo paní, kteří to vedli sdělili, že toto je konec konstelace, ačkoliv jste to celé příliš nepochopili a měli jste pocit, že s tématem, které bylo "vyřešeno" souvisí ještě jiné téma, které je ovšem na jinou konstelaci...
Taky jsem to zažila. A je to k vzteku. Rodinné konstelace jsou úžasný nápad a dokáží jistě mnoho osvětlit, nicméně mnohdy také jenom věci a traumata rozvrtat a člověk si potom musí poradit sám. Rodinné konstelace také neřeší ataky temných sil, ať už osobní, nebo spojené s rodinnou. Elegantně se od věci ustoupí a na vás je, abyste řekli, že jste jenom dítě a že to měl váš předek, který samozřejmě měl svobodnou volbu a mohl věci udělat jinak, těžké a že to vlastně jinak neuměl. Žádné projevení lítosti... nic.
Jednou jsem takhle byla na rodinných konstelacích a jedna paní, které se tam řešila konstelace řešila svoje psychické problémy. No její pra teta profil černý mág. Konstelaci se nedařilo dokončit, nicméně paní, která vedla konstelaci ji ukončila, že je vše vyřešeno... Milá slečna byla maličko rozčarovaná a bylo jí sděleno, že by měla přijít ještě jednou, že tam je ještě další téma k řešení. No měla jsem z této "profesionality" dost. Když jsme měli přestávku, tak se nám několika udělalo dost špatně... no co myslíte, jelikož jsme do rodinné magie vrtali a chtěli jsme jí pomoci, tak jsme na sobě najednou měli magie pomsty a bylo zle. Rychle jsem si magii pomsty odstranila, ale co ti, kteří to neumí, nebo o tom nedej bože nevědí... těch je většina na takových akcích.
Když jsem to viděla poprvé, tak jsem si říkala, že jsem na špatném místě, že ta paní to asi moc neumí... ale světe div se... není sama. Ono se to tak na rodinných konstelacích prostě dělá.
Konstelace spojení Nebe a Země jsou jiné. Za prvé se tam řeší člověk, jako celek a dokud se mu neuleví, tak se konstelace neukončuje. Nestihneme jich deset za víkend, ale třeba jenom 6 a někdy i 8 ale jsou to konstelace dokončené a lidé odchází v pořádku a vyčištění. Na Konstelacích spojení Nebe a Země se totiž problémy čistí! Na rodinných konstelacích se problém jenom ukáže. Pokud máte problém v rodině, postaví se rodina, pokud máte problém na úrovni vašeho ducha, postaví se váš duch a rodina původu, pokud vám nejde tvořivost, postaví se to, co to blokuje. Řešíme problémy, které se jinde neřeší. Řešíme také temné síly a magie. Po těchto konstelacích jsou změny. Alespoň jedna oblast života se vylepší. Změny jsou také hodně závislé na tom, jestli člověk setrvává v negativních pozicích, o kterých ví, že mu ubližují a nebo v negativních vztazích. Jelikož jsou dvě úrovně učení - fyzická - náš život, okolnosti našeho jednání a konání; a duchovní - vnitřní postoje, emoce a traumata; tak můžeme předpokládat, že je potřeba změny provedené na duchovní úrovni uvést do praxe. Konstelace spojení Nebe a Země pro to vytvoří základnu a člověka pozitivně nakopnou do změn, které potřebuje udělat, je to jenom na člověku, co s tím potom udělá.
Například jsem měla na konstelacích před lety ženu, která se snažila už dva roky rozvést s manželem, se kterým nežila v jedné domácnosti a bála se změnu provést. V neděli skončili konstelace a ona ve čtvrtek měla podepsané žádosti o rozvod oběma stranami a manžel byl v celé věci krotký jako beránek, ačkoliv většinou byl absolutní cholerik, který dělal problémy při jakékoliv zmínce rozvodu. Konstelace spojení Nebe a Země nejsou kouzelný proutek, který odčaruje problémy, které nechcete řešit, ale je to metoda, jak vás podpořit v tom, co můžete vyřešit a jak si zlepšit a zpříjemnit svůj život.
Rev. Iveta Andromeda Woodová, Htr